Vad du kan göra om du fått ont i ryggen.

Vad du kan göra om du fått ont i ryggen.
Att få ont i ryggen är ett helvete. Alla som någon gång haft det vet. Det finns många bra råd men ett är bättre än de flesta: Om din ryggont inte går över av sig själv – sök hjälp!

Det finns ingen poäng att gå och ha ont när hjälpen finns, bara du söker upp den.  En del ryggont går över av sig själv. Du har sovit fel en natt eller varit ovanligt spänd. Då finns det massor av huskurer som gör susen. Som en behjälplig respektive som lägger en halvtimme på lite mer och mindre ömsint massage. Men om allt det där vanliga inte hjälper – gå till din sjukgymnast. Det finns många hjälpmedel i dag som är både enkla och sunda. Förr – om du gick till doktorn – med ditt ryggont, då fick du starka tabletter. Och om du då satt med kronisk smärta hamnade du oundvikligt i en nedåtgående spiral av allt starkare tabletter.

Idag finns en rad olika hjälpmedel. Exempelvis kan du till din säng skaffa en tempumadrass. Den kostar en slant men kan förändra väldigt mycket om du lider av din smärta. Du kan även skaffa en ergositter på din arbetsplats som avlastar ryggen på ett utmärkt sätt. Och en Cefar Easy kan du ha att fästa vid de smärtsamma områdena. Då sänds en mild elektrisk impuls in i dig och neutraliserar smärtimpulserna på vägen till nervcentrat.
Du kan läsa mer om dessa hjälpmedel på http://www.ergonomifakta.se.

No related posts.