Tio röda rosor när den stora frågan ställs

Tio röda rosor när den stora frågan ställs
Att man ger tio röda rosor vet de flesta vad det betyder. Men faktiskt behöver det inte vara rosor, det går lika bra med andra sorters blommor. Det som är viktigt är antalet: tio. Koden – att ge tio blommor när man vill fråga någon om denne vill gifta sig med en – härstammar från blomsterspråket. Detta språk har sina rötter i den antika Asien och kom till Europa på 1700-talet, under den epok som passande kallas för romantiken. Den tidens största poeter använde gärna blomsterspråket som tema i romantiska dikter. En av dessa poeter var den geniförklarade Goethe.
Men det kan kännas lite tunt att bara häva fram en bukett blommor och säga: ”Vill du gifta dig med mig?”. Även om blomsterspråket innehåller stor mystik och romantik, behöver det lite kontext för att bli kraftfullt.
Antag att du ska ställa den stora frågan; då ska du förbereda det noga. Ett förslag är att du först bokar ett bord på er favoritrestaurang. Sedan beställer och betalar blommor på nätet. Du går till www.skickablommorna.se, och beställer en bukett med tio blommor – rosor om du verkligen vill göra intryck. När du beställer och betalar dina blommor så skickar du även med en text som förklarar vad tio blommor betyder. Gärna något romantiskt – varför inte av Goethe? Sedan bestämmer du också var och när blommorna ska levereras.
Så när ni sitter där i godan ro på restaurangen, din älskade misstänker ingenting, kommer plötsligt ett blomsterbud fram och lämnar över en bukett. Din älskade tar emot och öppnar och ser lappen. I precis det ögonblicket har du sedan möjligheten att spela ut hela registret. Lämna fram en ring och gå ner på knä om du vill använda en klassiker – annars låter du den romantiska fantasin flöda.

Related posts:

  1. Slå ett blomrekord