Solglasögon från Salvatore Ferragamo

Solglasögon från Salvatore Ferragamo
Salvatore Ferragamo (1898 – 1960) var en italiensk skodesigner som arbetade med många Hollywoodstjärnor på 1920-talet. Hans vetenskapliga och kreativt förhållningssätt till skor samt lekfulla innovationer som kilklack och buren häl ledde till hans stora framgång.
Salvatore hade inställningen att skor inte bara skulle se bra ut, utan även vara bra och bekväma för fötterna. Därför studerade han anatomi, för att göra de perfekta skorna.
Efter att ha tillbringat tretton år i USA – där han gjort skor åt filmstjärnor både på duken och till det privata – återvände Ferragamo till Italien år 1927. Han började där göra modeskor för de rikaste och mäktigaste kvinnorna i världen, från Maharani på Cooch Behar och Eva Peron till Marilyn Monroe. Salvatore var mer en innovatör än entreprenör – därför var han betydligt bättre på att ta patent på olika uppfinningar än att förvalta sitt företag. Han gick i konkurs 1933, men på grund av sin driftighet och uppfinningsrikedom var han snart på fötterna igen och tog patent på allt från fotriktiga skor till utsmycknadsväxter.
Salvatore Ferragamo dog 1960 vid en ålder av 62, men hans namn lever vidare som ett internationellt företag som har expanderat sin verksamhet till att omfatta lyxiga skor, väskor, glasögon, klockor, parfymer och kläder.
Salvatore Ferragamos exklusiva och snygga solglasögon kan du hitta på sidan www.solglasogonmode.se. Det är en sida på nätet som samlat ihop massor av populära märken på solglasögon. Bland märkena kan nämnas Versace, Furla, Emporio Armani, Bluebay, Christian Dior och Ferrari.

Related posts:

  1. Glasögon från The House of Boucheron