Saneringen som utförs av saneringsföretag

Att avlägsna eller kapsla in asbest är inte det enda man behöver tänka på. Personlig sanering av personal är också en huvudfråga. Hur man tar bort fibrer från en arbetare så att han kan
lämna sin arbetsmiljö är beroende av vad för slags asbest han arbetar med och hur byggnaden som ska saneras ser ut. I en idealisk miljö kommer man att ha en dusch som är införlivat inom arbetsområdet. Men idealiska miljöer är få och de är långt mellan varandra. När man arbetar med villor och lägenheter med begränsat tillträde är det ett uppenbart hinder. I detta fall kan den fristående duschenheten vara 100 meter bort på vägkanten.
När skiftet eller jobbet är klart kommer arbetaren dammsuga sig för att bli av med fibrer
som sitter fast på den röda overallen.
Den röda overallen avlägsnas samt gummistövlarna som användes under borttagning av
asbest och masker torkas av med rent vatten. Masken avlägsnas inte.
Rena blå overaller och vita färdskor ska sedan sättas på innan man är redo att lämna
arbetsområdet.
Arbetarna lämnar arbetsområdet och beger sig till ett “smutsigt område” i  saneringsenheten. Arbetaren tar där av sin rena blåa overall och sina vita färdskor. Han går in i duschen och tvättar hela sig. Det är i detta skede som han så småningom kommer att ta av sin mask och göra sig själv ordentligt ren innan han klär på sig och lämnar området genom den “rena änden”.
Som du märker är det mycket som behöver tänkas på i samband med asbestsanering, och du kan sällan göra ett bra resultat om du gör det själv som privatperson. Se därför till att du får ordentlig och professionell hjälp.
Detta kanske gjorde dig intresserad av att läsa mer om asbestsanering. Du får mycket bra
information om du går in på www.asbestsanering.me.

No related posts.