Saker som du kanske vill veta om det du ser när du står på tröskeln

Alla har stått i olika trösklar. Knackat och väntat.

Tröttnat på att stirra rakt på dörren och tittat på huset istället.

Olika uppställningar har träffat ögonen.

Fasader kan variera på många sätt. Det är bra att veta hur och vilka är dessa. Detta kommer att rädda dig från att vänta på någon som öppnar dörren.

I arkitektur är fasaden viktig för hela designspråket. Som en framsida på en bok, lockar det intresse för den övergripande strukturen. Men i ingenjörsperspektiv, mer än ser ut, spelar det en stor roll för energieffektiviteten.

Double-skin fasad är en av fasadtyper för att representera en ingenjörs synpunkt. Den är uppbyggd som om två skinn eller skikt för att täcka byggnaden men låter luften från utsidan flöda in för att tillägga ventilation. Bortsett från ventilation, är dubbelmantlade fasader oftast gjorda med glas för att låta solljuset lysa igenom. Sannerligen energibesparande!

I regelverket som omfattar en byggnad, spelar fasader också en stor roll. På höga byggnader, särskilt i trånga utrymmen, måste fasaden tåla eld och seismiska vågor. En annan typ av fasad, en så kallad curtain wall fasad, svarade på denna oro. Ringmur är ett yttre hölje av byggnaden som är upphängd med betonggolvplattor. Det kan antingen göras med glas eller aluminium.

Sammanfattningsvis, är dessa bara några av de saker som vi inte vet om fasader. Om du vill veta mer för ditt egna nöje, se fasadrenovering.me för priser och offert.

Related posts:

  1. När du spelar nätbingo väljer du vem du vill spela med.
  2. Står du i begrepp att sälja eller köpa ett hus och behöver en formell husbesiktning?