Paul Frank för en väska för en herre

Paul Frank för en väska för en herre

Paul Frank (PF), född 29 augusti 1967, och är en amerikansk serietecknare, konstnär och modedesigner. Hans skapelser pryder kläder, tillbehör och många andra produkter. Julius Monkey är en av Franks mest kända karaktärer, och har medverkat i en mängd olika medier. Paul Frank är en modedesigner med fokus på herrkläder. Under 1990-talet var han konststuderande vid Orange Coast College. Han köpte en symaskin för att slutföra små projekt. En dag använde han några extra tygbitar för att skapa en plånbok och efter att ha sett hans arbete uttryckte hans vänner intresse för andra tillbehör, så han började sy föremål såsom gitarrband och ryggsäckar.
Några år senare bildade Frank Paul Frank Industries för att hålla jämna steg med efterfrågan av sina produkter. Han arbetade på ett annat jobb under dagen, men sydde och sålde sina produkter under sin fritid. Paul Frank Industries har idag sin marknad över hela världen.
Frank har samarbetat med många musikband, bland andra Bad Religion och Radiohead. Han har samarbetat med andra konstnärer och företag som Mattel, Oscar Mayer, Andy Warhol, Wahoos Fish Taco, Hello Kitty och Lego.
Frank äger för närvarande och leder den nya designerstudion Treestitch Design, Inc. och Park La Fun. Han har inte varit anslutna till Paul Frank Industries sedan november 2005.
Du kan köpa väskor designade av Paul Frank på väskmodeller. Några andra märken som du kan hitta där märken som Group 10, Claudia, Edeis, Mission Workshop, Fox och HPRC.

No related posts.