Hur man blir en pirat i dagens samhälle

Bilden av en pirat är ganska präglad av den enbente, krokhänte och enögde bärsärkakaptenen som i Västindiens farvatten under 1600- och 1700-talen gjorde slagsida mot handelsfartyg och kapade deras last. Myterna och historierna om dessa pirater har frodats och berättats otaliga gånger genom åren. Största och senaste uppsvinget kom i och med filmerna med Jonny Depp – Pirates of Carribean – där han spelar Kapten Jack Sparrow.
Men de forna tidernas äventyr är sedan länge borta. Idag åker pirater runt i motorbåtar och kliver ombord på lastfartyg med ett maskingevär i händerna.
Och det är ju inte en sådan pirat man vill bli. Man vill känna fläkten av äventyr och havens vindar som greppar tag i seglen. Så ska du verkligen få uppleva äventyr ska du skaffa dig en gammal segelskorv, hugga av din en hand, ett ben och sticka ut ett öga samt samla ihop en tvivelaktig grupp suspekta typer – och ge dig ut på den sju haven.
Ska du ta något moment från den moderna världen kan du ju alltid skaffa dig en Pirate Crazy lins. Det är en vit lins med en svart piratdödskalle – men korslagda ben – i mitten. Du behöver ju bara en – då du numer bara har ett öga. Sedan kan du börja röva.
Men om du mer är inne på det där med motorbåt och maskingevär så kanske du ska köpa en annan sorts linser. Genomskinliga linser med styrka – som korrigerar ditt eventuella synfel. Gå då till www.kontaktlinsfakta.se.

  • Progressiva linser
  • Soflens linser
  • Toriska linser
  • No related posts.