Hur du rengör trappor med mattor

Redan som barn, var rengöring av mattan i trappan det tråkigaste som fanns. Även om en mjuk matta är en prydnad för alla rum, kan det vara svårt att hålla den ren. Och om mattan hör till trapphuset, då är renlighet och att hålla bakterier borta extra viktigt.
Rengör mattan i din trappa genom att sopa med en bra borste och sedan använda en bra dammsugare. Sopa först dammet med en kraftig borste horisontellt från den övre trappan. Ta bort smuts och skräp på varje trappsteg. Fortsätt ner till de lägre trappstegen tills du når botten. Var systematisk på den här punkten och rengör ett trappsteg i taget. Se till att du har fått bort alla större smuts- och skräppartiklar. Börja sedan dammsuga de översta trappstegen horisontellt, och fortsätt hela vägen ner till botten för att ta bort allt kvarvarande damm och hår.
Var uppmärksam på var du sätter fötterna, annars finns risken att du kanske missar ett trappsteg och faller ner för trappan.
Känner du att du vill läsa mer om detta och lära dig fler saker om trappstädning? Ett bra ställe, med massor av matnyttig och detaljerad information, är www.trappstädning.biz. Där bör du hitta en hel del av det du söker bland artiklarna och texterna. Känner du att du behöver hjälp med din trappstädning – du kanske inte orkar, eller inte har tid – finns här också en bra tjänst där du kan be om offertförslag från olika städfirmor i ditt område.

No related posts.