Historien om den begränsat sluge Sven

Sven var en begränsat slug man med begränsad syn. I många år hade Sven haft glasögon men ofta funderat på om han skulle skaffa linser. Han hade åtminstone hört att det var något man kunde ha i stället för glasögon och som gjorde synen mycket bättre.
Men när han gick ut på internet och tittade på priser så var det mycket, mycket dyrt tyckte Sven. Efter mycket letande hittade han dock en sida som sålde kontaktlinser väldigt mycket billigare än alla andra. Eftersom Sven inte bara var begränsat slug – utan även obegränsat snål – så valde han det allra billigaste alternativet: att odla egna linser. Så köpte man en påse frön så att man kunde odla sina egna linser.
Detta tyckte Sven lät mycket bra och beställde hem några påsar. Han odlade och följde alla råd. Dock tyckte han det saknades råd om hur man sedan sätter in linserna i ögonen, något som bekymrat honom. När det var dags att skörda linserna så fick han helt enkelt räkna ut själv hur man satte i dem. Så han tog ett par och tryckte envetet in dem i ögonen med svåra skador på näthinnorna som reslutat. Inte såg han det minsta bättre. Tvärtom. Under lång tid kunde han inte se alls.
Efter att Sven – som var begränsat slug – kom ut från sjukhuset slängde han alla sina linser och gick och köpte ett par nya, dyra glasögon, för det visste han fungerade.
Hade Sven varit mer slug, eller läst denna text, hade han kunnat hitta linser på nätet som var både billiga och menade att ha i ögonen och inte att äta.
På www.kontaktlinsia.se hittar du en rad artiklar om linser, hur du använder dem rätt och var på nätet du kan köpa dem billigt och bra.

No related posts.