Gå ner i vikt – och stannar där

Gå ner i vikt – och stannar där
Att gå ner i vikt är ofta en prestation som kräver en del av en människa. För en viss period måste man försaka bekvämligheter och nöjen man vant sig vid och fokusera på ett mål och målets motivation. Många klarar att uppnå målet – en del misslyckas och försöker igen.
Men det är väldigt många av de som uppnår målet som sedan faller tillbaks igen. När målet väl är uppnått släpper de fokus och återgår stegvis till det liv som en gång gav dem orsak att börja banta. För vissa människor innebär detta att de efter en tid ger sig på en ny omgång bantning och håller då på med så kallad jo-jo-bantning. Detta är ohälsosamt och påfrestande för människan både fysiskt och psykiskt. Andra ger helt upp då de känner att de inte klarar av att uppnå sina mål.
Den stora konsten är således att nå sin målvikt och därefter hålla den. För att lyckas med detta krävs det mer planering och tankearbete än att bara sätta ett datum där man ska ha uppnått sin målvikt och ge järnet.
Ett sätt är att sänka ambitionerna – med en högre målvikt – så att det inte blir lika omöjlig att hålla denna i framtiden. Ett annat sätt är att steg för steg – långsiktigt – ändra sitt sätt att leva.
Börja ta en promenad om dagen – men äta som vanligt. Sedan byta ut lite kött mott grönsaker – och så vidare. Långsiktigt bygger man då om sitt sätt att se på sitt sätt att äta, leva och röra på sig. Och plötsligt är det inte så svårt att hålla kvar vikten.
Fler tips och råd kring viktminskning kan man hitta på www.bantningsexperten.se. Här finns även flera olika metoder som gör viktnedgång enklare och därmed mer möjlig.

No related posts.