Den fysiska kameleonten

Att gå ner i vikt är ingen lätt sak. Det kräver stor självdisciplin och motivation. Det verkar vara något som många stora skådespelare i Hollywood besitter, med tanke på vilka prestationer de gör i den vägen. Flera skådespelare har gjort absurda viktminskningar och viktökningar på kort tid.

En av de stora i konsten är Christian Bale som till sin roll i “The Machinist” gick ner 32 kilo på ett halvår. Bale tvekade inte inför utmaningen utan gav sig på den med enorm frenesi. Filmens producent, Brad Anderson, förväntade sig en mindre viktminskning som skulle markera karaktärens viktminskning. Det blev en överraskning för honom när han träffade en 60 kilo lätt Bale när inspelningen skulle börja. Med tanke på Bales längd är 60 kilo tio kilo mindre än var gränsen till utmärglad går. Under perioden han gick ner i vikt levde han på en diet av bara äpplen och kaffe. Ändå var detta inte den stora utmaningen. Den kom efteråt när han blev castad som Batman i  ”The Dark Knight” och fick sex månader på sig att få tillbaka den vikt han förlorade – och lite till. Och han lyckades.

Ett halvår senare var han en frisk, stark och muskulös maskerad hämnare med 50 kilo mer på kroppen än ett halvår tidigare. Efter det har Bale hållit sig till roller med lite normalare kroppar och har sluppit en jojobantning, som egentligen är mycket farlig.
Vill du själv lära dig hur du går ner i vikt och håller den – gå in på www.viktfakta.se

No related posts.