Blommor – Vänskap eller kärlek

Vänskap eller kärlek
I alla tider har det nog varit ett gissel att bli föremål för någons romantiska kärlek, men att inte känna det samma tillbaks. Är det någon du inte ens tycker om – eller till och med avskyr – kanske det är ganska enkelt att be denne att dra dit bara murkna stubbar står.
Men är det någon du tycker om, och vill ha kvar som vän, då blir det genast mycket svårare. Hur är man finkänslig nog.
En idé är att ta hjälp av blomsterspråket. Utöver översvallande kärleksförklaringar, finns där också ett utbud av andra sorters meddelande; mer eller mindre tydliga.
Om du vill berätta för en uppvaktare att du bara vill ha vänskap kan du skicka någon av följande blommor:
Om du vill vara lite vag och bara fokusera på själva vänskapens värde kan du skicka en vit akacia och säga ”Ditt goda hjärta borgar för bestående vänskap” eller en syren som säger ”Trogen syskonkärlek ägnar jag dig”. Du kan också vara än mer vag genom att använda stora ord, men inte DET ordet. Skickar du en röd amaryllis säger du ”Jag högaktar dig från djupet av min själ”.
Vill du dock vara tydlig och öppen med hur du känner kan du antingen skicka havre och rakt ut säga: ”Jag vill endast vara din vän”, eller ängsviol och med det genast leda din vän vidare åt annat håll: ”Jag är inte den rätta, som du söker”. Du kan också välja att gå till attack med fokus på själva vänskapen. Med en iris säger du ”Fordra gärna vänskap, men inte kärlek” eller ännu tydligare med en vit klöver: ”Neka mig inte vänskap”.
Vill du helt enkelt bara skicka blomma för att du tycker om någon kan du göra detta via Internet om du går in på www.skicka-blomma.se.

No related posts.