Besök det Stockholmigaste av Stockholm

Besök det Stockholmigaste av Stockholm
För de partysugna människorna. De som vill synas och vara någon – är Stureplan händelsernas centrum.
Det är här de absolut hetaste krogarna ligger; som Spy bar, Riche, Hell’s Kitchen, East och Sturecompagniet. För att komma in på dessa krogar måste man vara uppenbart inne eller stå på V.I.P-listan. Och de som inte uppfyller dessa krav köar i timmar utanför och hoppas på att få komma in och frottera sig.

Det är i detta kvarter uttryck som ”brats” och ”stekare” blir aktuella. Personer som lever Stureplanlivet med tillgång till orimligt mycket pengar och gärna visar det. Deras klädstil innebär mycket dyra märkeskläder som bärs på ett lätt ovårdat sätt. Meddelandet till omgivningen är ”Jag har väldigt mycket pengar, men jag bryr mig inte.”  Läs mer om hotell stockholm här
På Stureplan återfinns några landmärken som blivit utmärkande för platsen. Den betongpelare med tak som syns tydligt mitt på Stureplan går i folkmun under namnet ”Svampen”. Den första versionen byggdes 1938. En ny, snarlik byggdes 1989, en bit från den ursprungliga Svampen, för att ge plats åt nya trafikleder.
Ett annat välkänt landmärke är Carlssons lykta. En rikt utsmyckad gaslykta som står utanför entrén till Sturegallerian. Lyktan byggdes i gjutjärn 1885 och har sedan platsens omstrukturering 1990 nu fått en hedersplats.
Runt Stureplan hittar man även Sturepalatset från 1925 som ritades av arkitekten Cyrillus Johansson, Bångska palatset från 1883, Danieliuska huset från 1900 – och utmärker sig genom dess tornbeprydda spets som väter mot Stureplan.
Sturegallerian är på många sätt den centrala orsaken till att Stureplan blev så populärt från 1990 och framåt. Genom ett unikt butikskoncept som sträcker sig över 14000 kvadratmeter av bakgårdar och bottenplan har många butiker kunnat etablera sig på ett personligt och serviceinriktat sätt.
Vill du veta mer om Stockholm och utbud kan du gå in på www.stockholmsinfo.se.

Related posts:

  1. webbyrå i stockholm