Antioxidanter, För mycket av det goda kan vara dåligt

För mycket av det goda kan vara dåligt
Det låter säkert inte riktigt klokt. Det kan väl inte bli för bra? Men i vissa avseenden är faktiskt lagom bäst. I naturen är det balans och harmoni som leder till bäst resultat. Din kropp är ett tydligt exempel på detta. I din kropp finns något som kallas för fria radikaler. Dessa bildas som en biprodukt i samband med matsmältningen. Om du har en väl balanserad kost – som innehåller grönsaker, frukt och rotfrukter – så håller sig de fria radikalerna på den nivå som naturen avsett och dessa gör det de är till för. Nämligen att vara en del av ditt immunförsvar och bekämpa svamp, bakterier och virus. Men om din kost är obalanserad och du föredrar friterad mat och alkohol – och dessutom stressar mycket och utsätts för klor, tungmetaller och starkt UV-ljus – då kommer nivån av fria radikaler att öka och angripa och bryta ner din kropp i stället. Du behöver då kompensera med ett högre intag av antioxidanter, som neutraliserar de fria radikalerna. Det gäller alltså att hålla en god balans för att uppnå högsta effekt och du mår då som bäst. Läs mer om detta på www.antioxidanter.info.

Related posts:

  1. En godtagbar ursäkt för ett glas vin